blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG hunziker1
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
hunziker1



Stara dobra dlazba
pridal hunziker1 24.5. 2014 o 10:38

Po prvý raz som ňou kráčala pred vyše dvadsiatimi rokmi. Ulica vydláždená hrubo opracovanými veľkými aj menšími kameňmi, začína sa strmými schodmi a končí priechodom na ďalšiu. Väčšina domov na tej ulici mala opadanú fasádu, ale aj tak bola krásna. Kostol s krásnou vežičkou, knižnica, v pozadí hrkotanie električiek.

 

Po prvý raz som tade išla, na sebe som mala lodičky na tenkých opätkoch, krásne večerné šaty a lacne kabelky, prvýkrát do novej školy sa patrilo. A mala som pocit, že som zabudla chodiť. Tempo krokov sa stále menilo, dlhší, kratší. Medzi dlažbovými kameňmi medzery a kde tu vytŕča hrana. Snažila som sa nepotknúť a nezodrať si topánky. Táto ulica nie je pre márnivých, vravela som si.

 

Prešlo vyše dvadsať rokov. Za ten čas som uličkou kráčala len párkrát, až teraz zas skoro každý deň. Veľa sa zmenilo. V dome, kde sme kedysi chodili obzerať umenie, je kaviareň. V opustených priestoroch obchody a reštaurácie. Knižnica zmizla, zato kedysi šedivé domy sú opravené. Aj včera som sa vyhýbala rebríku, z ktorého chlapík v montérkach opravoval štuku nad bránou.

 

Len tá dlažba je stále rovnaká. Keby ju denne neprechádzali kroky tisícok ľudí, prerástla by medzi kameňmi tráva a mach, ešte aj teraz na jeseň ich vidno drať sa v medzerách. Na tých kameňoch stále treba spomaliť. Zvoľniť krok a pozerať pod nohy. Tak ako pred sto, možno aj dvesto rokmi. Táto ulica nie je pre márnivých. Vysmieva sa ludom co maju topanky a a damske oblecenie, vyblýskaným špičkám - spomaľte a vydýchnite. Čo je to pár sekúnd vášho času proti veku starých domov, kostola, dlaždíc, ktoré tu boli a budú dlho po vás.



Prístupov 3476
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Najst chut do prace je niekedy doslova z...
[ 1.6.2014] (príspevkov 0)
Moje oblubene kvety
[ 29.5.2014] (príspevkov 0)
Pracovne prilezitosti
[ 28.5.2014] (príspevkov 1)
Stara dobra dlazba
[ 24.5.2014] (príspevkov 0)
Ako zvladnut spravne interview
[ 20.5.2014] (príspevkov 0)
Tuzba v lepsie zaciatky
[ 17.5.2014] (príspevkov 0)
Skola zivota
[ 13.5.2014] (príspevkov 1)
Babicka v centre :)
[ 8.5.2014] (príspevkov 0)
Skryta reklama v reklame
[ 5.5.2014] (príspevkov 0)
Potrebovala som pokoj v duši
[ 2.5.2014] (príspevkov 0)